středa, listopadu 29, 2006

O Chodově, dezorientaci a parkování 1

V nedávné době se mi přihodily hned dvě peripetie týkající se Chodova a parkování. A jeda týkající se Chodova a nočního autobusu. Very funny.
Pokud jste měli tu čest navštívit nákupní centrum Chodov, jistě se mnou budete souhlasit, že tento ráj konzumního řádění zrovna přehledností neoplývá. Lépe řečeno, pro lidi jako já, kteří mají problém orientovat se i ve vlastní škole, vlastním bytě, vlastním pokoji... tato budova s půdorysem zdeformovaného trojúhelníku představuje ideální příležitost ztratit se. Ono to vlastně ani není tak od věci. Když se ztratíte v obrovitém trojpatrovém nákupník centru, nezbývá vám nic jiného než procházet kolem všech těch obchodů a kdo by všem těm krámům odolal, že. Lstivý obchodník, mnoucí si ruce za pultem, dokonce zajistil i to, že informační plány jsou sice na každém rohu, zato se z nich vůbec nedozvíte, kudy se dostat ven narozdíl od velmi důležité informace typu kde že je ten McDonald. Jupí.

Takže, abych se dostala k jádru věci, v neděli večer jsme s Milanem podnikli výlet do tohoto urbanistického skvostu. Zaparkovali jsme auto v podzemí a vyrazili na nákup /pánský kabát a dámské kalhoty/. Když jsme vycházeli z parkoviště, velký výrazný žlutý nápis nám oznamoval:"Zapamatujte si barvu vašeho parkoviště - ŽLUTÁ". To samozřejmě nebyl takový problém, protože všechny prostory patra byly žluté. Já jsem si ještě pilně zapamatovala, že jde o úroveň -2, a byla jsem se sebou děsně spokojená. To jsem zatím ale nevěděla, že tato informace mi má v budoucnu poněkud k ničemu. Abych to zkrátila - kromě toho, že jsme nic nekoupili a utratili nějakou stovku za jídlo od McHumáče nebo KFC, otekla mi ruka a při pokusu strčit ji pod studenou vodu na toaletách jsem zjistila, že nejen vzduch v NC Chodov nemá potřebnou teplotu slučitelnou se životem. Bylo to prostě úplně teplý.

A tak jsme po krátké, asi tak hodinové zastávce v Hypernově /jenom koupim něco k snídani, že jo../ vyrazili vstříc našemu parkovišti. A to jsme překvapivě nemohli co? Najít. Informace, že je žluté a v úrovni -2, byla bezva až do té chvíle, kdy jsme zjistili, že barva parkoviště v úrovni -2, kamž jsme sjeli, je červená. O patro výš to byla modrá a ještě o jedno patro vzůru už to nebyla žádná, protože tam už bylo parkoviště venkovní. Hurráá. No, samozřejmě, že naše parkoviště se nacházelo kdesi z druhé strany budovy, kde se snad dokonce dalo parkovat až do úrovně -4. Zajímavé bylo, že tyto dva komplexy parkovišť byly propojené pouze přes centrum, takže jsme ho museli celé projít. A než jsme zjistili co a jak a kam že to vlastně máme jít - další půlhodina v čoudu. Škoda, že už v té době měly všechny obchody zavřeno, jinak bychom ještě udělali radost lstivým obchodníkům a nakoupil nějaké životně nedůležité pytloviny. Jó, takhle se utrácí. Takže - když na Chodov autem, tak jedině s buzolou a mapou, případně GPS navigací :-)

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Co teprve, když chceš na Chodově v deset večer ulovit něco k jídlu. To je teprve trága:(